Vandringsstaven har fått ett allt bredare användningsområde. Kraven på vandringsstavar är att de skall vara kompakta, teleskopiska och hopfällbara för en flygresa. Men det blir allt vanligare med att de används som gåstavar. Det finns en mängd olika typer av vandringsstavar att välja mellan!

Vandringsstavar, kompakta teleskopstavar för vandring, turstav, från Gipron, Exel och Leki är bland de bästa enligt vana vandrare. Exel Base Vario är endast 38 cm och kompakt både för vandring och för flygresan.

Classic Canes är en smidig och hopfällbar vandringsstav som säljes styckvis. En resestav som enkelt får plats i en ryggsäck eller en liten resväska.

EXEL BASE Vario line är hopfällbara till endast 38 cm för att smidigt ta med i packningen. Handtaget är ergonomiskt utformad av EVA -foam. .

Gipron 738 Approach är en stabil och säker vandringsstav för såväl nybörjare som den erfarne. Den har en specialkonstruktion så att den nedre sektion fjädrar, vilket gör den stark och pålitlig under tryck.

EXEL DULAN Vario line är hopfällbara till endast 38 cm för att smidigt ta med i packningen. Handtaget är ergonomiskt utformad av plast/gummi. Handtagen är utrustade med justerbar handrem i nylon. Dessa kompakta 3-delade EXEL-stavar ligger i en påse och passar perfekt  i ryggsäckar och i de flesta mindre resväskor.

Gipron 315 Ferrata har bekväma och ergonomiskt handtag. Handtaget är rundat i toppen och förlängt, allt för att underlätta när du promenerar i brant ned- eller uppförsbacke samt i ojämn terräng. Stavarna är hopfällbara för att kunna ta med i packningen. Genom det smidiga flicklock låset justerar du snabbt längden för ditt behov.

För bekvämaste längd på trekkingstaven under vandringen gäller den generella principen att armen skall böjas i 90 graders vinkel men genom flicklocklåsen kan du enkelt justera längden på staven efter behov.

På korta och långa turer är trekkingstavarna ett måste, vilket man snart märker när man tar sig fram. Man spar på sina krafter och vandringen går betydligt lättare när man använder ett par pålitliga stavar.

För bekvämaste längd på trekkingstaven under vandringen gäller den generella principen att armen skall böjas i 90 graders vinkel men genom flicklocklåsen kan du enkelt justera längden på staven efter behov.

Back to Top